Fika

Något litet gott till kaffet och som dessutom höjer blodsockernivån.

Björnbärspaj

Björnbärspaj

Vi gör gärna en varm smulpaj då vi är ute. Ibland som dessert men även som fika. Denna variant är med björnbär men det går att ta annan frukt istället beroende på vad man har tillgängligt. Eftersom vi inte har övervärme som i en ugn rör vi om i formen då och då under tillagningen.

Krabbelurer

Krabbelurer

En klassiker ute vid elden är Krabbelurer. Fungerar bra både till fikat eller som mellanmål. Serveras med sylt eller äppelmos. Receptet är för 12 stycken.

Torkade rabarber

Torkade rabarber

Detta recept ger resulterar i små rabarberbitar med en härlig smakkombination av syra, sötma, kanel och kardemumma. Perfekt att ha med sig ut som tilltugg till kaffet men också som blodsockerhöjare när det behövs.

Rabarber-remmar

Rabarber-remmar

Detta har på kort tid seglat upp som en favorit. Syrliga med sötma och en kola-aktig konsistens gör att vi får gömma dem för oss själva. Vi tycker att 12-15 cm är lagom längd och då får vi ut ca 140 remmar på en sats. Receptet är för torkugn men det fungerar även med varmluftsugn men då kan man behöva ha luckan på glänt för att släppa ut fukt.