Skekarsbo våren 2019

Denna helg hade vi sällskap av en barndomskamrat som ville följa oss ut. Eftersom snön norrut var rätt tjock men inte bar så bestämde vi oss för att åka till Färnebofjärden, närmare bestämt Skekarsbo. Inget ställe vi har besökt tidigare men med löfte om ett utsiktstorn kändes det som ett bra resmål. Vägen dit går via Tärnsjö och är asfalterad den första biten efter samhället. Sedan övergick det till en allt smalare grusväg som denna dag var omväxlande isig eller bar men "gungig" då den hade blivit mjuk i snösmältningen. Väl framme finns två parkeringar, en på vänster sida bara hundra meter från vindskyddet på udden och en lite längre fram vid vändplanen.

Solen gjorde att vi lockades ut på udden men vi ångrade oss snabbt då vindskyddet låg i skuggan och det blåste kallt. Istället tog vi stigen upp i skogen till utsiktstornet. Väl uppe i tornet träffade vi en familj med tre generationer som fikade och tittade på den milsvida utsikten.

Utsikt från tornet i Skekarsbo

Efter en stund klättrade vi ner och frågade en familj vid vindskyddet om vi kunde dela eld med dem. Vi fikade kokkaffe och medhavda mackor men efter en stund beslöt vi oss för att stanna längre och slappa. Det hela slutade med att vi lade folieknyten på elden som vi åt senare. Gudomligt gott som det brukar vara när man är hungrig och äter ute. 

Foliepaket