Recept

Vi vill gärna dela med oss av de recept vi har provat och tycker om. Här hittar du några av våra favoriter.

Efterrätter

Efterrätter

Något litet efter maten är aldrig fel. Men ibland fungerar det bra bara för sig själv. Här hittar ni några efterrätts-recept som vi har provat.

Fika

Fika

Något litet gott till kaffet och som dessutom höjer blodsockernivån.

Naturgodis

Naturgodis

När man är ute och rör sig så händer det att man vill ha en liten fika eller att någon i sällskapet behöver en blodsockerhöjare. Inget passar väl bättre i naturen än naturgodis?!

Lunch/middag

Lunch/middag

Mättande när det är dags för lunch eller middag.

Tillbehör

Tillbehör

Vad är väl en korv eller hanburgare utan tillbehör?

Toasts

Toasts

Toasts eller varma mackor kräver någon slags innehåll och kärlek när man gör dem. Vi håller fortfarande på att prova oss fram men här kommer några varianter som vi har fallit för. Välj gärna ett gott bröd om ni har eller helt enkelt ett bröd som finns tillgängligt för stunden. Det viktiga är att skivorna får plats i smörgåsjärnet. Det är medvetet inget matfett i mackorna. Vårt starka förslag är att ni tar med flytande smör och använder detta för att smörja järnets två ytor innan ni lägger in en ny macka. Ni slipper på detta sätt att transportera kladdiga brödskivor och ni kan justera mängden matfett efter behov.

Tortillas

Tortillas

Diverse varianter på tortillas med fyllning eller tillbehör. Ofta kan fyllningen förberedas hemma vilket gör detta till snabbmat.

Vegetariskt (även lakto-ovo)

Vegetariskt (även lakto-ovo)

Vegetariska recept