Toasts

Toasts eller varma mackor kräver någon slags innehåll och kärlek när man gör dem. Vi håller fortfarande på att prova oss fram men här kommer några varianter som vi har fallit för. Välj gärna ett gott bröd om ni har eller helt enkelt ett bröd som finns tillgängligt för stunden. Det viktiga är att skivorna får plats i smörgåsjärnet. Det är medvetet inget matfett i mackorna. Vårt starka förslag är att ni tar med flytande smör och använder detta för att smörja järnets två ytor innan ni lägger in en ny macka. Ni slipper på detta sätt att transportera kladdiga brödskivor och ni kan justera mängden matfett efter behov.

Toast med skinka, ost och tomat

Toast med skinka, ost och tomat

En klassiker bland toasts som står sig bra över tid. Går bra att förbereda hemma för att tillaga i fält.

Hamburgermacka

Hamburgermacka

Toast som tillagas samtidigt som hamburgaren tillagas. Tänk på att rå köttfärs är en färskvara och bör förvaras kallt. Därför fungerar denna macka bäst på vintern enligt vårt sätt att se det.

Toast med päron och ädelost

Toast med päron och ädelost

En variant av toast för den som vill prova något lite annorlunda. Tricket för framgång är att balansera mängden päron och ädelost så att inte det ena blir dominerande. En smörgås som har en tendens att dela folk i två läger, mycket på grund av ädelosten.