Hamburgermacka

Hamburgermacka

Toast som tillagas samtidigt som hamburgaren tillagas. Tänk på att rå köttfärs är en färskvara och bör förvaras kallt. Därför fungerar denna macka bäst på vintern enligt vårt sätt att se det.

Ingredienser

  • 3 hg mald högrev
  • 4 msk hackad lök
  • 1 tomat
  • 8 skivor hårdost
  • Salt
  • Peppar

Förberedelser

  • Krydda högreven med salt och peppar efter smak
  • Forma högreven till fyra hamburgare
  • Lägg hamburgarna på var sin brödskiva
  • Lägg på hackad lök
  • Lägg på en tomatskiva
  • Täck med ost
  • Toppa med en brödskiva

Tillagning

  • Värm toast-järnet i elden
  • Öppna järnet och häll flytande smör på ena halvan
  • Lägg i en dubbelmacka
  • Häll lite flytande smör på mackan
  • Stäng järnet och lägg i elden
  • Vänd på järnet då och då
  • Ta ut järnet ur elden då mackan är gyllene