Kategorier: Toasts
Ungefärlig förberedelsetid: 20 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 10 minuter
Antal portioner: 4
En variant av toast för den som vill prova något lite annorlunda. Tricket för framgång är att balansera mängden päron och ädelost så att inte det ena blir dominerande. En smörgås som har en tendens att dela folk i två läger, mycket på grund av ädelosten.
Ingredienser
- Ädelost efter smak - prova gärna en mild variant för att päronsmaken skall ha en chans att komma fram
- 2 stora päron
- 8 skivor formfranska
- Flytande smör
Förberedelser
- Skiva päronet i 5 mm tjocka skivor - ta bort kärnhuset
- Lägg päron och ädelost på en brödskiva
- Toppa med en brödskiva
Tillagning
- Värm toast-järnet i elden
- Öppna järnet och häll flytande smör på ena halvan
- Lägg i en dubbelmacka
- Häll lite flytande smör på mackan
- Stäng järnet och lägg i elden
- Vänd på järnet då och då
- Ta ut järnet ur elden då mackan är gyllene
Skrivet av: Anonym