Efterrätter

Något litet efter maten är aldrig fel. Men ibland fungerar det bra bara för sig själv. Här hittar ni några efterrätts-recept som vi har provat.

Mjuk gammaldags sockerkaka i apelsiner

Mjuk gammaldags sockerkaka i apelsiner

Ett annorlunda sätt att baka chokladkaka på glöden. Dessutom får den en touch av apelsin vilket vi gillar. Själva chokladkake-receptet har vi fått av vår vän Gunilla. Tänk på att de urgröpta apelsinerna inte är formstabila innan smeten är färdigbakad. Se också till att de står stabilt i glöden och inte välter.

Björnbärspaj

Björnbärspaj

Vi gör gärna en varm smulpaj då vi är ute. Ibland som dessert men även som fika. Denna variant är med björnbär men det går att ta annan frukt istället beroende på vad man har tillgängligt. Eftersom vi inte har övervärme som i en ugn rör vi om i formen då och då under tillagningen.

Rabarber- och jordgubbsgino i tortillabröd

Rabarber- och jordgubbsgino i tortillabröd

En somrig efterrätt med både rabarber och jordgubbar. En lysande kombination av syra och sötma med fördel avnjuts med en kopp kaffe. Fyllningen förbereds med fördel hemma och tas med i separat förpackning.