Mjuk gammaldags sockerkaka i apelsiner

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Mjuk gammaldags sockerkaka i apelsiner

Kategorier: Efterrätter

Ungefärlig förberedelsetid: 15 minuter

Ungefärlig tillagningstid: 15 minuter

Antal portioner: 8

Ett annorlunda sätt att baka chokladkaka på glöden. Dessutom får den en touch av apelsin vilket vi gillar. Själva chokladkake-receptet har vi fått av vår vän Gunilla. Tänk på att de urgröpta apelsinerna inte är formstabila innan smeten är färdigbakad. Se också till att de står stabilt i glöden och inte välter.

Ingredienser

  • 8 stora apelsiner
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 150g smör/margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Förberedelser (gärna hemma)

  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Blanda i vaniljsocker och kakao
  • Smält smöret, tillsätt vatten och mjölk, häll det i smeten
  • Tillsätt mjöl och bakpulver
  • Blanda med en slev, rör inte för länge

Tillagning

  • Skär av toppen av apelsinerna och gröp ur dem
  • Häll smeten i apelsinerna - den kommer att öka i storlek så fyll inte för mycket
  • Lägg på locket
  • Lägg apelsinerna på glöden - se till att de inte tippar
  • Låt ligga till man kan sticka i smeten med en sticka utan att det klibbar

Servering

  • Servera på tallrik tillsammans med innanmätet från apelsinerna

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar