Naturgodis

När man är ute och rör sig så händer det att man vill ha en liten fika eller att någon i sällskapet behöver en blodsockerhöjare. Inget passar väl bättre i naturen än naturgodis?!

Blåbärsläder

Blåbärsläder

Små goda rullar av blåbär som är lätta att ta med som extra energi eller mellanmål. Kan sparas åtminstone några månader. Receptet är för torkugn men det fungerar även med varmluftsugn men då kan luckan behöva stå på glänt för att släppa ut fukt.

Bärremmar av röda vinbär

Bärremmar av röda vinbär

Sötsura rullar som är bra att ha med som snacks. Kärnorna gör att det blir lite tuggmotstånd. Receptet är för torkugn men det fungerar även med varmluftsugn men då kan man behöva ha luckan på glänt för att släppa ut fukt.

Plommonremmar

Plommonremmar

Snacks gjord på plommon. En bra humörhöjare då blodsockret sjunker. Receptet är för torkugn men det fungerar även med varmluftsugn men då kan man behöva ha luckan på glänt för att släppa ut fukt.

Torkade rabarber

Torkade rabarber

Detta recept ger resulterar i små rabarberbitar med en härlig smakkombination av syra, sötma, kanel och kardemumma. Perfekt att ha med sig ut som tilltugg till kaffet men också som blodsockerhöjare när det behövs.

Rabarber-remmar

Rabarber-remmar

Detta har på kort tid seglat upp som en favorit. Syrliga med sötma och en kola-aktig konsistens gör att vi får gömma dem för oss själva. Vi tycker att 12-15 cm är lagom längd och då får vi ut ca 140 remmar på en sats. Receptet är för torkugn men det fungerar även med varmluftsugn men då kan man behöva ha luckan på glänt för att släppa ut fukt.