Blåbärsläder

Blåbärsläder

Små goda rullar av blåbär som är lätta att ta med som extra energi eller mellanmål. Kan sparas åtminstone några månader. Receptet är för torkugn men det bör fungera även för vanlig varmluftsugn.

Ingredienser

  • Två liter blåbär
  • Pressad citron eller lime
  • Strösocker

Tillredning

  • Mixa blåbären
  • Smaksätt med pressad citron eller lime efter smak
  • Bred ut på bakplåtspapper 3-4 mm tjockt
  • Torka i 50 grader ca 8-16 timmar
  • Dra loss bakplåtspapperet när det lossnar utan att "kakan" går sönder
  • Fortsätt torka om det behövs
  • Lädret ska hålla ihop utan att vara blött inuti eller klibbigt utanpå
  • Strö strösocker på båda sidor
  • Klipp i två cm breda remsor och rulla ihop
  • Förvaras torrt