Plommonremmar

Plommonremmar

Snacks gjord på plommon. En bra humörhöjare då blodsockret sjunker. Receptet är för torkugn men det bör fungera även för vanlig varmluftsugn.

Ingredienser

  • 3 kg Blå plommon utan kärnor
  • Vatten
  • 1 kg Strösocker
  • Strösocker

Tillredning

  • Kärna ur plommonen om de inte redan är urkärnade - observera att receptet är för den urkärnade vikten
  • Koka upp plommonen tillsammans med lite vatten
  • Rör i sockret och låt det hela puttra ca 20 minuter och rör om då och då
  • Mixa blandingen med stavmixer
  • Bred 4 mm tjockt på bakplåtspapper
  • Torka ca 8-16 timmar i 50 grader
  • Dra loss hela kakan
  • Torkningen avslutas när "kakan" inte längre är blött inuti eller kladdig på utsidan
  • Ha på strösocker på båda sidor
  • Klipp i ett par cm breda remsor och rulla ihop
  • Förvara torrt