Utflykt till Eskön

Eskön är som hörs på namnet en ö. Den ligger några mil norr om Gävle och det finns väg ut på ön. Ön är bebyggd med sommarstugor men det finns nu för tiden en hel del åretruntboende. Där finns även en  riktigt trevlig naturstig.

Stigen börjar vid grusparkeringen som finns på höger sida strax efter att man har kört ut på ön. Den går i en slinga ner till udden och det finns tre vindskydd med grillplatser längs slingan. Det finns även en avstickare ut mot "Stenbumlingen". Tar man avstickaren så hittar man två vindskydd med eldstäder. Den ena med utsikt mot stenbumlingen som egentligen heter Sankt Olofsstenen. En trevlig sak med naturstigen är att den ligger på sydsidan och därmed är skyddad mot nordanvind och till viss del även från östanvind. Alltså lämpar den sig väl som mål dagar när det blåser lite mer från dessa väderstreck. På den negativa sidan är att naturstigen är populär så det kan bli fullt vid vindskydden rätt snabbt. Är man socialt lagd så är detta sällan något problem.

Kaffekanna i koppar på en öppen eld

Idag när vi var där kom vi sent och det var fullt med stora barnfamiljer nere på udden. Det slutade att vi anslöt till en familj vid vindskyddet inne i viken. De höll på att avsluta så vi tog över elden. Efter bara en liten stund fick vi sällskap av en grupp sjuksköterske-studerande. Vi grillade hemgjorda hamburgare kokade kaffe och pratade och hade riktigt trevligt. Jag tror att även de hade det.