Musslor i bacon vid Gårdsjön


Efter en sovmorgon bestämde vi att vi skulle åka till Hamptjärn utanför Storvik för att träffa en kollega som planerade att sova över där. Väl framme möttes vi av en vimpel med ett fackföreningsnamn. Visade sig att fackavdelningen hade hyrt hela tjärnen och det var fullt med folk där. Efter lite tänkande bestämde vi oss för att åka till Gårdsjön bara någon mil därifrån. Vi parkerade vid stora vägen och gick ner till vindskyddet som fiskevårdsföreningen har och vi kände att vi hade dragit en jackpot. Vi var ensamma på platsen, det fanns ved, trappan till vindskyddet var i rätt höjd och på perfekt avstånd till eldstaden, vädret var fantastiskt och platsen låg skyddad för vinden. 

Vägen ner mot vindskyddet

Vägen ner mot vindskyddet vid Gårdsjön

Medan elden tog sig passade vi på att äta var sin kardemumma-bulle - vi hade provianterat lite fika på Berglunds bageri i Storvik. Efter en stund kunde vi sätta på kaffet och steka upp musslor i bacon. Musslor i bacon är enligt oss en höjdare men jag tror aldrig de har smakat så gott som när vi satt där vid vindskyddet och bara hörde kluckandet från vattnet och vindens brus i trädkronorna. 

Musslor i bacon vid Gårdsjön

Musslor inlindade i bacon som ligger i stekpannan och fräser

När väl dessa var uppätna grillade vi korv. En klassiker som alltid går hem. Måltiden avslutades med att vi delade på en chokladpaj med kaffe till. 

Efteråt gick vi en sväng längs Gästrikleden och passerade ett annat vindskydd vid Gårdsjön. Detta ligger kanske lite vackrare men det såg ut som att vintern hade tagit ut sin rätt då två av stödbenen till de utskjutande taket hade kollapsat. Vi skall försöka hitta vem vi kan kontakta om detta.

Det kollapsade taket

Två av stöttorna till taket hade kollapsat

Det fanns faktisk en fördel till med platsen. Mobiltäckningen var lagom dålig. Dvs det gick bra att ringa och ta emot meddelanden men alla sociala appar och sökning på Internet var i princip omöjlig. Det är nyttigt för oss i vår tid att bli tvingade att inte sitta och pilla på mobilen vilket vi har en tendens att göra.


Ha det bra på er!