Rabarber-remmar

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Rabarber-remmar

Kategorier: Naturgodis , Fika

Ungefärlig förberedelsetid: 30 minuter

Ungefärlig tillagningstid: 52 timmar

Antal portioner: 140

Detta har på kort tid seglat upp som en favorit. Syrliga med sötma och en kola-aktig konsistens gör att vi får gömma dem för oss själva. Vi tycker att 12-15 cm är lagom längd och då får vi ut ca 140 remmar på en sats. Receptet är för torkugn men det fungerar även med varmluftsugn men då kan man behöva ha luckan på glänt för att släppa ut fukt. En tredubbel sats fyller ca åtta plåtar i en Excalibur torkugn.

Ingredienser

  • 1kg rabarber
  • 1/2 kg strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk mald kardemumma

Tillredning steg ett

  • Dela rabarbern i korta bitar.
  • Blanda resten av ingredienserna.
  • Häll rabarbern och blandningen i en kastrull och lägg på lock.
  • Låt stå ca 4 timmar.

Tillredning steg två

  • Plocka upp rabarbern ur lagen som har bildats.
  • Sockerlagen kokas upp några minuter. Skumma vid behov.
  • Häll den varma sockerlagen över rabarberbitarna.
  • Täck över och låt stå ett dygn i rumstemperatur.

Tillredning steg tre

  • Koka blandningen i fem minuter.
  • Mixa med mixerstav till en slät massa.

Torkning

  • Lägg ett tre mm tjockt lager på silikonpapper och lägg in i torkugn.
  • Efter ca 18 timmar har plattan torkat så att den kan dras loss från silikonpapperet . Vänd och läggas direkt på gallret.
    • Tiden kan variera beroende på hur tjockt lager man har och vilken typ av torkmetod man använder.
  • Torka ytterligare ca sex timmar.
  • Klipp i remmar och rulla.
    • Om saxen börjar klibba så spola den i kallt vatten.
  • Sockra remmarna om så önskas.
    • Vill ni ha remmarna sockrade så är det lättare att få sockret att fästa om du sockrar innan du klipper och sedan rullar dem i socker.
  • Lägg i burkar och förvara mörkt och svalt.

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar