Sirapsfläsk

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar


Kategorier: Lunch/middag

Ungefärlig förberedelsetid: 10 minuter

Ungefärlig tillagningstid: 15 minuter

Antal portioner: 4

En sötsalt rätt som har seglat upp som en favorit. Den går utmärkt att förbereda hemma dagen innan och är lätt att göra färdig. Hos oss har den dessutom blivit en favorit på julbordet.

Ingredienser

  • 300 g rökt sidfläsk av bra kvalité - Obs: Hel bit
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl sirap
  • 10 vitpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk timjan

Förberedelser

  • Ta bort svålen
  • Skär fläsket i stora tärningar - ca 1,5 till 2 cm stora brukar vara lagom

Tillagning

  • Blanda allt utom fläsket i en stekpanna
  • Koka upp tillräckligt för att allta skall blandas
  • Tillsätt fläsket
  • Småkoka under omrörning tills såsen har fått en klibbig, lite trögflytande konsistens

Servering

  • Serveras med potatis eller sallad
  • Passar också bland det småvarma på julbordet

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar