Kategorier: Lunch/middag
Ungefärlig förberedelsetid: 10 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 15 minuter
Antal portioner: 4
En sötsalt rätt som har seglat upp som en favorit. Den går utmärkt att förbereda hemma dagen innan och är lätt att göra färdig. Hos oss har den dessutom blivit en favorit på julbordet.
Ingredienser
- 300 g rökt sidfläsk av bra kvalité - Obs: Hel bit
- 1 dl rödvinsvinäger
- 0,5 dl sirap
- 10 vitpepparkorn
- 4 lagerblad
- 1 tsk timjan
Förberedelser
- Ta bort svålen
- Skär fläsket i stora tärningar - ca 1,5 till 2 cm stora brukar vara lagom
Tillagning
- Blanda allt utom fläsket i en stekpanna
- Koka upp tillräckligt för att allta skall blandas
- Tillsätt fläsket
- Småkoka under omrörning tills såsen har fått en klibbig, lite trögflytande konsistens
Servering
- Serveras med potatis eller sallad
- Passar också bland det småvarma på julbordet
Skrivet av: Anonym