Rabarber- och jordgubbsgino i tortillabröd

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Rabarber- och jordgubbsgino i tortillabröd

Kategorier: Efterrätter , Tortillas

Ungefärlig förberedelsetid: 25 minuter

Ungefärlig tillagningstid: 10 minuter

Antal portioner: 4

Energi: 100 kcal per 100 gram

En somrig efterrätt med både rabarber och jordgubbar. En lysande kombination av syra och sötma med fördel avnjuts med en kopp kaffe. Fyllningen förbereds med fördel hemma och tas med i separat förpackning.

Ingredienser

  • 180 g färska rabarber
  • 24 g potatismjöl
  • 60 g brunt farinsocker
  • 180 g färska jordgubbar
  • 4 styck mediumstora tortillabröd
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 4 msk ljus sirap

Förberedelser i hemmet

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skär rabarbern i korta bitar
  • Blanda potatismjöl, farinsocker och rabarber
  • Lägg blandningen i en eldfast form och låt den stå i ugnen i 15 minuter
    • Som alternativ kokas blandningen ihop på svag värme
  • Skär jordgubbarna i mindre bitar
  • Ta ut rabarberblandningen ur ugnen och blanda med jordgubbarna, låt svalna och lägg i en burk
  • Riv/skär blockchokladen i bitar och lägg i en liten burk

Tillagning

  • Värm en Muurikka
  • Fördela ginon på ena halvan av tortillabröden
  • Strö över den rivna chokladen
  • Vik över bröden till "klämmor"
  • Stek bröden i torr panna på båda sidor
    • Tortillan skall få fin färg och chokladen skall smälta.
  • Servera gärna med ljus sirap som ringlas på bröden

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar