Plommonchutney

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Plommonchutney

Ungefärlig tillagningstid: En timme 20 minuter

Ingredienser

  • 1 kg strösocker
  • 4 msk salt
  • 3 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 kg rödlök
  • 1 hel vitlök
  • 0,5 dl gula senapsfrön
  • 1 tsk cayenne peppar
  • 1 tks chiliflakes
  • pektin

Förberedelser

  • Tvätta plommonen.
  • Hacka och skala lök och vitlök.

Tillagning

  • Lägg plommonen i en stor gryta och tillsätt 1 dl vatten.
  • Koka tills kärnorna lossnar ca 15 minuter under lock.
  • Ta upp med plommonen med hålslev och ta bort alla kärnor.
    • Räkna antalet plommon innan så vet du hur många kärnor du skall leta efter.
  • Lägg tillbaka plommonen i grytan och tillsätt lök, vitlök, vinäger, socker, salt, citronsaft och senapsfrön..
  • Koka på låg värme i ca 30-40 minuter, utan lock. Lägg i kryddorna när ca 10 minuter av koktiden återstår.
  • Tillsätt pektin enligt beskrivning på förpackningen.
  • Ta bort från plattan.
  • Skumma av.
  • Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut dessa.

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar