Kategorier: Tillbehör , Vegetariskt (även lakto-ovo)
Ungefärlig tillagningstid: En timme 20 minuter
Antal portioner: 12
En god chutney som passar till både gris, nöt och fågel. Gjord på en bas av rabarber men innehåller också rödlök, aprikoser och curry.
Ingredienser
- 500 g rabarber
 - 2 st rödlökar
 - 1,5 msk ättikssprit (12%)
 - 0,75 dl vatten
 - 1 tsk riven ingefära
 - 5 dl socker
 - 2 tsk spansk peppar
 - 8 torkade aprikoser
 - 2 tsk salt
 - 1,5 msk Curry
 
Tillagning
- Skär rabarbern i små bitar
 - Hacka rödlöken
 - Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i 10 minuter
 - Tillsätt övriga ingredienser
 - Låt koka under omrörning i ca 35 minuter
 - Låt svalna
 
Förvaring
- Häll upp den heta chutneyn i väl rengjorda glasburkar och förslut
 - Låt burkarna svalna och förvara sedan i kylskåp
 - Hållbarhet minst en månad i kylskåp.
 
Skrivet av: Anonym