Rabarberchutney

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Rabarberchutney

Ungefärlig tillagningstid: En timme 20 minuter

Antal portioner: 12

En god chutney som passar till både gris, nöt och fågel. Gjord på en bas av rabarber men innehåller också rödlök, aprikoser och curry.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 st rödlökar
  • 1,5 msk ättikssprit (12%)
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk riven ingefära
  • 5 dl socker
  • 2 tsk spansk peppar
  • 8 torkade aprikoser
  • 2 tsk salt
  • 1,5 msk Curry

Tillagning

  • Skär rabarbern i små bitar
  • Hacka rödlöken
  • Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i 10 minuter
  • Tillsätt övriga ingredienser
  • Låt koka under omrörning i ca 35 minuter
  • Låt svalna

Förvaring

  • Häll upp den heta chutneyn i väl rengjorda glasburkar och förslut
  • Låt burkarna svalna och förvara sedan i kylskåp
  • Hållbarhet minst en månad i kylskåp.

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar