Böntortillas

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Böntortillas

Ungefärlig förberedelsetid: 30 minuter

Ungefärlig tillagningstid: 20 minuter

Antal portioner: 4

Fyllningen i tortillas kan varieras i oändlighet. Här är en vegetarisk variant vi tycker om. Snabbt tillagad om man förbereder hemma. På grund av osten så är detta inte en strikt vegetarisk rätt utan klassas som LAKTO-OVO vegetarisk.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja eller smör
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar borlottibönor a 400 gram
  • 4 msk limejuice
  • 2 dl riven ost med smak
  • 8 tortillas - inte den stora sorten
  • 1 msk rapsolja eller smör till stekning

Förberedelser

    • Kan med fördel göras hemma
  • Finhacka lök och vitlök
  • Stek på låg värme i smör tillsammans med vinäger, chipotlepasta, spiskummin och salt
  • Blanda i bönorna och spadet
  • Reducera till det hela inte är flytande eller vattnigt
  • Mosa bönorna lätt
  • Smaka av med limejuicen, salt och spiskummin
  • Låt svalna
    • Bara så mycket att osten inte smälter när den blandas i
  • Blanda i den rivna osten

Tillagning

  • Bred bönblandingen på en tortilla och täck med tortilla
  • Stek i lite matfett
    • Tortillan skall inte bli fet och kladdig av smöret
    • I en bra panna kan smöret hoppas över
  • Vänd en eller flera gånger tills fyllningen är varm och osten har smält lite

Servering

  • Skär i fjärdedelar och ät
  • Ät gärna en grönsallad till

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar