Torkade rabarber

(0) 0 betyg
0 kommentarer
Sätt betyg/lämna kommentar

Torkade rabarber

Ungefärlig förberedelsetid: 4 timmar

Ungefärlig tillagningstid: 40 timmar

Detta recept ger resulterar i små rabarberbitar med en härlig smakkombination av syra, sötma, kanel och kardemumma. Perfekt att ha med sig ut som tilltugg till kaffet men också som blodsockerhöjare när det behövs.

Ingredienser

  • 1kg rabarber
  • 1/2 kg strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk mald kardemumma

Förberedelser

  • Dela rabarbern i korta bitar. 5 mm är lagom. Torktiden ökar när bitarna blir längre.
  • Blanda resten av ingredienserna.
  • Häll rabarbern och blandningen i en bunke.
  • Låt stå ca 4 timmar.

Tillredning

  • Sockerlagen som har bildats silas och kokas upp några minuter. Skumma vid behov.
  • Häll den varma sockerlagen över rabarberbitarna.
  • Täck över bunken och låt stå ett dygn i rumstemperatur.

Torkning

  • Sila av rabarbern och lägg på galler i torkugn eller på bakplåtspapper i varmluftsugn.
    • Ha luckan till varmluftsugnen på glänt om ugnen tillåter det. Detta så att fukten släpps ut ur ugnen.
  • Torka sedan 6-12 timmar i 50 grader. Avsluta när rabarbern känns lagom. Den skall ha ungefär samma konsistens som russin.
  • Häll upp rabarbern på burkar, förslut och förvara mörkt.

Skrivet av: Anonym

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna kommentar